OM KAREN VISTESEN   •   OM KÆRESTEBREVE   •   FOREDRAG   •  RÅDGIVNING  •  INSPIRATION   •   BILLEDER   •   PRESSE   •   SKRIV ET KÆRESTEBREV   •   KONTAKT
 
  
 

Om kærestebreve

Fra de første runeristninger til nutidens popsange har vi forsøgt at sætte ord på vores kærlighed til hinanden.

Det har sjældent været let at vinde den udkårnes hjerte. Det skyldes naturligvis, at man helst vil have, hvad man ikke kan få. Eller at det for mange har været svært at skrive et brev, der rammer lige i hjertekulen. Derfor har der op gennem tiderne været opslagsbøger, hvor den generte og usikre kærlighedshungrende kærestebrevskribent kunne finde flotte vendinger og ord, som han eller hun ikke selv beherskede.

Kommunikationsformerne har udviklet sig markant siden det første kærestebrev blev skrevet på papyrus i Babylon for 4000 år siden. I vore dage bruges internettet, de sociale medier og mobiltelefonen mindst lige så flittigt, som det håndskrevne brev.

Men selv om vi i dag kommunikerer som aldrig før og har mulighed for lynhurtigt at få kontakt med den elskede, så er det seriøse, romantiske kærlighedsbrev gået lidt at mode. Det er synd, for kærestebreve er lige så vigtige for dit kærlighedsliv som romantiske middage, små ferier – og sex.

HAR DU SVÆRT VED AT UDTRYKKE FØLELSER?
De fleste danskere har svært ved at udtrykke følelser.
Det er en af grundene til at så mange af os har ondt i kærligheden.

Vi vil alle sammen gerne vide, at vi er den eneste ene og betyder noget helt specielt for kæresten. Der er noget særligt ved at være den udvalgte. Hvis det ikke fortælles igen og igen, kan den udkårne være fristet til at prøve lykken hos en anden. Det er måske årsagen til, at mange stormfulde forelskelser forliser.

KÆRESTEBREVET GIVER ET SUS AF GLÆDE
I dag klarer kvinderne sig godt på jobmarkedet. Det er ikke længere vigtigt for dem at blive forsørget af en mand; de vil til gengæld have følelserne og passionen ind i hverdagen. Det har stor betydning for kvinder, at de får dette ekstra sus af glæde, når den, de elsker fortæller om sine følelser. Man skal heller ikke underkende mænds behov for bekræftelse af deres selvværd.

Finanskrisen har sendt mange danske familier ud i en økonomisk afgrund, og det har belastet tusindvis af ægteskaber, som alt for ofte er endt med en frygtelig skilsmisse. Netop den manglende evne til at udtrykke følelser betyder, at stadig flere bor alene – de fleste uden at ønske det.

I dag er der godt 1 million singler. Det kan der være mange forklaringer på. En af dem er, at danskere i alle aldre er blevet dårligere til at finde og dyrke den romantiske kærlighed, der skal til for at indlede og fastholde et godt og stabilt forhold.

Det er den lille daglige opmærksomhed, hvor man kan sætte ord på sine følelser – f.eks. i et kærestebrev, der gør en forskel og betyder, at man vil hinanden, og at kærligheden slår gnister efter en travl arbejdsdag.

Kik rundt på min hjemmeside og se, hvordan du kommer godt i gang med dit kærestebrev.

 
MIN BOG
Forespørg på foredrag og rådgivning
Hvis du overvejer et foredrag med mig, så send en uforpligtende mail til
journalist@karenvistesen.dk
WEB-TV
 
”Kærestebreve er som små gaver, der vækker glæde og sød forventning. Kærestebreve er følsomme og meget personlige. Det er netop, hvad modtageren sætter pris på. De viser, at nogen elsker os højt nok til at give sig tid til at fortælle det i et brev med dybtfølt indhold”.
(Karen Vistesen)