OM KAREN VISTESEN   •   OM KÆRESTEBREVE   •   FOREDRAG   •  RÅDGIVNING  •  INSPIRATION   •   BILLEDER   •   PRESSE   •   SKRIV ET KÆRESTEBREV   •   KONTAKT
 
  
 

Kom godt i gang

I dag har du mange muligheder for at skrive kærestebreve som e-mails, sms-beskeder, videobeskeder, eller traditionel snailmail. Du kan sende kærlighedsbreve og noter gennem alle disse medier. Hvem ville ikke nyde at blive overrasket af en tekstbesked der siger, ”hvor så du smuk ud i morges” midt i en travl arbejdsdag? Men det traditionelle brev skrevet på papir med din egen håndskrift tager stadig flest kegler. Det siger: ”Du er vigtig nok for mig til at jeg tager mig tid til at skrive mine følelser i et brev.”

Følg nedenstående vejledning og kom godt i gang med dit kærestebrev.

Sæt dig i modtagerens sted
Et godt kærestebrev skal planlægges og skrives med omtanke. Du skal have noget at skrive om. Hvad har du på hjerte? I al kommunikation er hovedregel nr. 1: Sæt dig i modtagerens sted. Se din kæreste for dig. Tænk lidt over, hvad I har sammen og forestil dig, hvordan han/hun nyder at læse budskabet. Hvad tror du, han/hun forventer – hvad vil gøre ham/hende glad/rørt/lykkelig at læse?

Vær ærlig
En kærlighedserklæring er din chance for at udtrykke dine dybeste følelser. Hvis du har problemer med at komme i gang, så prøv at besvare følgende spørgsmål sandfærdigt: Hvorfor er du tiltrukket af denne person? Hvorfor giftede du dig med ham eller hende? Hvordan kan han eller hun forbedre dit liv? Vær ærlig.

Vær udtryksfuld
I et kærestebrev må du gerne bruge store ord, der udtrykker følelser og romantik. Her er nogle populære ord, du kan bruge i dit kærestebrev: Begær, lidenskab, fantasi, vision, glæde, sanselig, kys, sårbarhed, fristelse, røre, holde, kærtegne, minder, regnbue.

Brug poesi
Med internettets hjælp kan du nemt finde berømte kærlighedscitater, sangtekster eller digte, som kan bringe lykke, især hvis du vælger noget meningsfuldt for jer begge.

Vær sexet men ikke vulgær
Et kærlighedsbrev er beregnet til at vise din passion på en romantisk måde. Hellere gå i dybden end være overfladisk, og hellere prise den indre skønhed end at være alt for erotisk. Et kærestebrev er et budskab med respekt, der skal indeholde dybe og svært udtrykkelige følelser.

Afslut kærligt og livfuldt
En dejlig måde at afslutte et kærlighedsbrev på er ved at dele dine håb for, at I får en fremtid sammen. Men du kunne også skrive om den nærmeste fremtid i dag eller i morgen. ”Jeg længes efter at kysse dig, når du kommer hjem fra arbejde i aften” eller ”jeg kan ikke vente med at flyve sammen med dig til Paris
. Ved at skrive om fremtiden viser du dit engagement i forholdet, og du bidrager til at skabe begejstring for, hvad den har i vente til jer to.

Du kan slutte brevet med et ”kærlig hilsen” eller der er jo også det meget romantiske ”Tænk på at vores hjerter slår i takt, og jeg vil gøre dig lykkelig”. Du kan slutte med et hjerteligt farvel. ”Altid din” eller ”Din hengivne elskede”. Det kan lyde sukkersødt, men din elskede vil værdsætte dine ord.

MIN BOG
Forespørg på foredrag og rådgivning
Hvis du overvejer et foredrag med mig, så send en uforpligtende mail til
journalist@karenvistesen.dk
WEB-TV
 
”Kærestebreve er som små gaver, der vækker glæde og sød forventning. Kærestebreve er følsomme og meget personlige. Det er netop, hvad modtageren sætter pris på. De viser, at nogen elsker os højt nok til at give sig tid til at fortælle det i et brev med dybtfølt indhold”.
(Karen Vistesen)